0654906509 info@yolandagod.com

Een bezoekje aan lijstenmakerij Van Norden

Al jaren lang heb ik kunstenaars om me heen, die professioneel bezig zijn. Vooral kunstenaars die schilderen op uiteenlopende formaten hetzij met acryl of olieverf in verschillende thema´s. Allemaal werkend in een gezamenlijk atelier.

Zij vertellen me vaak dat er in Oosterbeek zo’n goede lijstenmaker zit,  Van Norden, waar zij allemaal naar toe gaan.

Die naam heb ik onthouden.


Ik zag het aan hun lijsten. Van eenvoudige simpele, naar dikkere zwaardere lijsten, maar ook zelfontworpen lijsten. Zo veel variëteit, dat ik al dacht ‘dat moet een goed bedrijf zijn’.

Voorbereiding voor mijn eerste kunstmarkt

Nu ik weet dat ik naar de Koningsmarkt ga in Alphen aan den Rijn, is de stap voor mij nu ook om naar Oosterbeek te gaan. Weer een belangrijke stap verder in het voorbereiding.

Iets wat ik nog nooit heb gedaan, en voelt ook als een upgrade voor mezelf als kunstenaar. En dat voelt goed. Mijn intentie is om al mijn schilderijen ingelijst te hebben. Het schilderij is al mooi, maar met een lijst is het product helemaal af.

Een echte snoepwinkel voor kunstenaars…

Ik wordt vriendelijk ontvangen, en al gauw zie ik dat de mogelijkheden oneindig zijn. Wat een wondere wereld, het lijkt wel een snoepwinkel waar ik uit ga kiezen!

Gelukkig wordt er een goede selectie maakt en wordt er goed geluisterd  naar wat ik wil. Ik krijg zeer vakkundige adviezen, daar ben ik blij mee.

Mijn smaak is erg duur, blijkt, als ik een vergulde lijst eruit haal. Hi hi, ja dat weet ik wel. Helaas…

Maar ik heb goede mooie lijsten gekozen, ieder passend bij elk schilderij.

De tijd dringt om het allemaal voor de markt in huis te hebben.

Een week later ga ik de lijsten ophalen. Ik ben zo benieuwd. Wat een verschil zeg, mijn schilderijen met lijsten erom heen. Ik ga helemaal stuiterend met alle mooi verpakte en ingelijste schatten weer naar huis.

Helemaal happy.

Gratis e-boek

What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

You have Successfully Subscribed!