Over mij

Herinneringen levend houden, dat is mijn passie

 mijn eerste communie

Ik werk graag met mensen die bijzondere momenten, met de mensen waar ze van houden, graag levend willen houden en het liefst elke dag genieten van die herinnering.

Soms gaat het voor hen om een dag die heel bijzonder is geweest, een andere keer over dat speciale moment tijdens een vakantie, de eerste stapjes van een kind of juist de karakteristieke houding van een vader of moeder. 

Denk maar eens aan bijvoorbeeld iemand wiens kinderen het huis uit zijn en dat iemand af en toe kijkt naar die portretten en denkt: Ah, dat was een mooie tijd.

Ik help mensen om die herinnering levend te houden door o.a. het maken van olieverf portretten.

 

Yolanda God aan het werk

 

Beeldend vormgeven en schilderen 

Mijn stijl, techniek en vermogen om te kijken heb ik verder ontwikkeld in de afgelopen jaren. Ik heb een docentenopleiding tekenen/textiel afgerond en jaren les gegeven in beeldend vormen op o.a. de Vrije School.

Ik heb bij verschillende schilders advies en les gehad. Zoals Daniel Greene, Cornelis le Mair, Noëlle Koppers, Sylvia Overheul en Miriam Fleuren.

Natuurlijk word ik ook geïnspireerd door de grote portretschilders uit het verleden, zoals John Singer Sargent, Rembrandt en Frans Hals.

Maar ook hedendaagse portretschilders bewonder ik, zoals Lucian Freud, Daniel Greene en Sorolla. Hun fabuleuze schildersvaardigheden inspireren mij nog dagelijks!

Een portret is meer dan een plaatje

Het maken van een portret  is voor mij meer dan een plaatje naschilderen of puur vakmanschap. Door samen dat maak proces in te gaan en te praten over wat iemand raakt en beweegt ontstaat een uniek beeld. Dat leg ik dan weer vast in o.a. verf.  Niets maakt mij blijer als wanneer iemand diep geraakt wordt door het portret. Dat gaat zoveel verder dan een mooi plaatje maken.

 

 

Delen