0654906509 info@yolandagod.com

 

 

Olieverfportret staat klaar

 

Daar staat ie dan!

Het olieverfportret op Canon Beach, is tijdens het maak proces, regelmatig bekeken via de email, en enkele malen thuis bij mij live geïnspecteerd. Die afstemming is voor mij en de opdrachtgever super belangrijk. Ik kan zo afstemmen op wat de klant wil, en de opdrachtgever uit zijn wensen. Bij dit schilderij heb ik bijvoorbeeld de schaduwkleuren lichter en een minder scherpe overgang gegeven.

 

Van Norden lijstenmakerij

Het schilderij is af, alleen dus nog de keuze voor een lijst er om heen.
Ik adviseer Van Noorden lijstenmakerij in Oosterbeek.

Een prettige zaak, met ontzettend veel keuze. Zij kijken goed mee, proberen verschillende lijsten uit, en leveren een ophangsysteem erbij aan de achterkant van het schilderij.
Een tip die ik meegeef: Neem een foto van de huiskamer waar het schilderij mogelijk komt te hangen, dan kunnen ze zien welke sfeer je in huis hebt, en kunnen ze gerichter lijsten laten zien. En kijk natuurlijk naar je eigen smaak. Dikke/dunnen lijsten , opdeklijsten, en verschillende stijlen.

Berend oppert om met het schilderij naar van Noorden toe te gaan, en zich te laten adviseren. “We weten wel wat we mooi vinden, en laten we dan ook kijken naar wat ze hebben en dan weet je ook meteen wat je aanspreekt. Thuis hangt er al heel lang een afbeelding aan de muur; de Robiljo die moet weg, en daar komt dan dit schilderij te hangen.” Niet weg gooien natuurlijk zegt Gaby.
Berend en Gaby willen ook wat dingen veranderen in huis.

Een volgend advies van mij is om het schilderij gewoon eens neer te zetten, dan kun je zien hoe het staat, en hoeveel ruimte het schilderij nodig heeft.
Kijk ook eens hoe het licht is, dat kan je ook gebruiken, het is maar net hoeveel aandacht je het wil geven.

Al pratend komt een oude kennis naar boven drijven uit Afrika, die een goede smaak heeft, en mooie verlichting gebruikt. Gaby wil hem best wel gaan opzoeken in Kisumo. Naar het hotel dat hij gebouwd heeft, en daar dan te overnachten. De dromen en herinneringen komen naar boven terwijl we aan het praten zijn.
We hebben het over het plaatsen van het schilderij, de grootte, welke materiaal, de ervaringen van de Lijstenmakerij van Noorden tot de verlichting in huis, en hoe dit te gebruiken.

 

Wie is de mol

Gaby vertelt vol trots dat, in een aflevering uit Wie is de Mol 2017, de rots te zien is geweest. Als fan van dit programma, heb ik hem zelf in een flits voorbij zien komen, en dacht ook al, dat lijkt er wel verdraaid veel op. Nou het klopte.
Dat was in Oregon, in de buurt van Portland, richting zee. Canon Beach! 

National Geographic plaatste het al eens op de lijst met de 100 mooiste plekken op aarde. Met de beroemde, 70 meter hoge Haystack Rock die uit de oceaan omhoog torent, lange zandstranden en mooie nationale parken in de omgeving. Op 90 minuten autorijden vanaf Portland.
Het was voor Gaby en Berend een aangename verrassing toen ze deze plek ontdekten. Ze maakten samen met hun kinderen een rondreis met een camper, en wisten wel ongeveer waar ze naar toe wilden, en in ieder geval naar de kust. De reis ging langs Seattle Mount st.Helens, Portland, Canon Beach, Salt Lake City.

 

Wat is zo speciaal aan deze plek, deze rots op Canon Beach?
Gaby: Vooral de sfeer die deze plek heeft, een vulkanisch gebied.

Als je nu zo naar het schilderij kijkt wat voor gevoel komt dan naar boven?
Gaby: “Vrijheid en frisse lucht, wind en zee. De kinderen vonden het heerlijk en begonnen te dollen”.

Berend: “Het was zo’n verschrikkelijk mooie avond, de zon was net aan het ondergaan. Het was een fantastische trip. Het gevoel van de vakantie wordt ik aan herinnert en het was een heerlijke vakantie. Een gevoel van vrijheid, we waren 4 weken weg. Het gevoel van ruimte en vrijheid.
Het gaat voor mij zelfs verder. Ik krijg soms enorme de kriebels van de drukte van het bestaan. Het liefst zit ik in een huisje in Finland, een beetje vissen,houthakken, wandelen en verder helemaal niets. Ik zoek ruimte. En dit schilderij herinnert mij daaraan”.

 

De foto keuze voor het olieverfportret

Toen we in onze keuze voor de foto keken naar de 2 opties die jullie meenamen, ben ik vooral gaan kijken naar welke blik  jullie hadden bij de foto’s en wat vertelden jullie daarover. Bij de foto genomen op Canon Beach zag ik meteen dat er enthousiasme was, en jullie ogen gingen twinkelen.
Als je dat hebt, dan heb je dat straks ook bij het schilderij.
Dat vind ik belangrijk, dat je die herinnering of iets wat je nog graag zou willen of dat het je aan iets doet herinneren, waarvan je denkt daar wordt ik blij van. Nou, dan heb ik het goed gedaan, denk ik. En jullie zeker, want dan hebben jullie iets gekozen waar je blij van wordt.

 

Het was een hele mooie avond, een hele mooie vakantie, en een heel mooi plaatje. En dit zijn de trotse blije eigenaren van hun eigen olieverfportret. Wil je meer schilderijen zien die ik gemaakt heb, kijk dan eens op mijn portfolio.

 

 

 

 

 

Gratis e-boek

What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

You have Successfully Subscribed!