0654906509 info@yolandagod.com

 

 

Tango


kunst, creativiteit en lifestyle vanuit het perspectief van een kunstenaar #6


 

 

 

Afgelopen zaterdag ben ik sinds lange tijd naar de leerlingen salon van El Corte geweest. De Tango school in Nijmegen, en bekend buiten de grenzen. Vanuit de hele wereld komen mensen dansen in deze salon.

Als oud leerling betaal ik 5 euro, en kan ik de hele avond dansen. Ik heb mijn zwarte tango schoenen weer mee genomen. Met een dikke warme jas aan, trotseer ik de motregen op de fiets. Oeps zonder licht, ben ik weer de lampjes vergeten te kopen. Moet ik toch echt op tijd aan denken. Ik kleed me meestal daar om, dit keer een zwarte mooie zwierende broek met een mooi zwart t-shirt. Hierin kun je echt wel goed zien dat ik 14 kilo ben afgevallen. Ik voel me geweldig en ga met vertrouwen de tangoschool binnen. Weer aangestoken door het dansen, heb ik toch bijna de hele avond lekker gedanst. Niet verwacht toch gebeurd. Mijn eerste dans na een hele tijd vind ik altijd spannend. Ik moet het dan altijd heel goed doen, en kan dan heel erg in mijn hoofd zitten, en wil geen fouten maken. Na de eerste dans krijg ik geen opmerkingen, dat helpt. En dit gaat 4 dansen zo door. Ik zeg ook wat er meestal gebeurd, en dat helpt natuurlijk, hij benadrukt het plezier van het dansen, en zegt ook dat ik het nog niet verleerd ben. Ik heb ook 6 jaar les gehad. Dat is meer dan mooi om te horen, om me te kunnen ontspannen, en in de muziek te zitten, en mee te voelen wat elke volgende stap gaat zijn, en daarin mee te gaan, of zelf aan te geven. Gelukkig tref ik een man, die me niet afkeurt, en het lekker vind om in de dans te zijn en samen te voelen en dansen. Wat is het toch een mooie intieme dans.

 

Hier onder een impressie van de dansvloer bij El Corte.

 

Wil je live mee genieten en houd je van films? Ik heb even gegoogled voor je en via deze link vind je de 10 beste tango films ooit, met links naar verschillende scenes die te zien zijn op Youtube. Kun je ook live mee genieten.

https://todayintango.wordpress.com/tag/10-best-tango-films/

Je mag m zeker xxx niet missen!

Gratis e-boek

What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

You have Successfully Subscribed!