0654906509 info@yolandagod.com

kunst, creativiteit en lifestyle vanuit het perspectief van een kunstenaar #2


 

Elk jaar ga ik 1 of 2 keer naar Berlijn, vrienden opzoeken. En natuurlijk leuke dingen ondernemen. Zoals een avondje Kreuzberg Berlijn.

Tot 3 keer toe is het niet gelukt om met een goede kennis af te spreken, maar deze keer wel. Ineke is Nederlandse, maar woont al sinds ze verliefd geworden is op Wolfram in Berlijn. Inmiddels  is ze de trotse oma van 2 kleinkinderen. Ze woont in zo’n oud huis, waarin op elke verdieping een grote woning is, verbonden met een ruime trap naar boven en hier ook heel luxe, met een lift. Bovenop hun huis hebben ze een groot dakterras. Helaas kan ik je daar niets van laten zien, want ze kwam naar beneden nadat ik op de bel had gedrukt.

Afbeeldingsresultaat voor ampelmann berlin

Vanuit onze ontmoeting die echt super gezellig was, met veel openheid, lachen en ook bijzondere onderwerpen besprekend, zijn hier de tips van Ineke voor jullie.

Kreuzberg is een multiculti wijk, die erg geliefd is bij veel mensen en toeristen. De wijk is bekend vanwege het uitgaansleven en de politiek links-georiënteerde bevolking. Bovendien is Kreuzberg  bekend door het grote aantal immigranten. Een prima wijk om een aantal dagen te vertoeven als je voor afwisseling zoekt en gezelligheid.

Kaart van Berlin-Kreuzberg, Berlijn, Duitsland


5 tips voor een avondje Kreuzberg op een rij

 

 

1 Amici-amici    Italiaans restaurant Mehringdamm 40

Het is een restaurant dat vaak goed vol zit, en daardoor lawaaierig kan zijn.  Het heeft goed eten. Ik heb het zelf nog niet uit geprobeerd, maar ga ik zeker doen.

Afbeeldingsresultaat voor amici amici berlin mehringdamm speisekarte

 

2. Osteria No 1      Italiaans restaurant Kreuzbergstraße 71

Dit restaurant ken ik zelf ook. Een goede herinnering heb ik er aan. Het ligt letterlijk tegen de Kreuzberg aan. Ik heb er lang geleden gegeten, toen de kinderen nog klein waren. Een Italiaans restaurant is voor mij echt, als er Italiaanse mensen werken die gewoon Italiaans praten, alsof ze nog in hun eigen land zijn. Lekker temperamentvol, daar smul ik van. De sfeer is goed, lekker eten. En ze hebben een prachtige tuin.

Afbeeldingsresultaat voor osteria 1 kreuzbergstr  Afbeeldingsresultaat voor osteria 1 kreuzbergstr

 

3Moms      Vietnamees restaurant Hornstraße 1

Ik houd van Vietnamees eten, dus die komt ook op mijn lijstje te staan. Ze hebben hier altijd verse groentes, met een vegetarische kaart.

Afbeeldingsresultaat voor 3 moms kreuzberg hornstrasse  Gerelateerde afbeelding

 

4. Carabao      Thais restaurant Hornstraße 4 

Ik heb heerlijk een avondje door gebracht met Ineke. Carabao is een gezellige bar. Als je lekker rustig wilt kletsen en je elkaar wilt verstaan,  is dit een fijne plek om naar toe te gaan. Grappig is dat je hier een apart mengsel aan eten kunt krijgen. Hij is Beiers en zij is Thais, en dat zie je ook op de menu kaart terug.

Photo of Carabao - Berlin, Germany   Photo of Carabao - Berlin, Germany

 

 

5 Yorckschlösschen     Live music Jazz and Blues

Yorckstraße 15 

Open dagelijks 17-3 uur 
brunch zondag 11-15 uur

Reserveringen dagelijks vanaf 16 uur 

U Mehringdamm

Ik heb er even aan mogen proeven, een blijk naar binnen geworpen, en toch nog gekeken of er achterin een rustige plek te vinden was, maar helaas dat was niet zo. Vandaar dat Ineke de Caraboa bar voorstelde, en  het daar rustig was. Wel een super gezellige sfeer, met inderdaad veel live muziek.  Een andere keer zeker iets om na een van de heerlijke restaurants hierboven uit geprobeerd te hebben, lekker uit  te buiken bij Yorckschlösschen. My kind of kroeg.

Viel spass in Kreuzberg!

 

 

Ps. Ga ook eens naar het Berlinische Galerie, niet groot, soms interessante wisselende exposities. Nu heb ik daar Maman gezien. En natuurlijk Martin Gropius Bau, vlakbij Checkpoint Charlie. In mijn geheugen gegrift, het museum wat vlakbij de muur stond, en waar ik voor en nu na de val iedere keer weer naar toe ga. 

 

Mocht je hierna nog meer reis zin hebben, deze restaurants heb ik in London.  uitgeprobeerd mmmm…..

Gratis e-boek

What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

You have Successfully Subscribed!